Olen savolainen Anna Koskinen, Kuopiosta. Vuonna 2008 etsin toista koiraa ja törmäsin portugalin podengoihin. Etsin ihan kotikoiraa ja ensimmäinen podengoni oli Sandeisan Galanteador eli Ässä. Ihan kotikoiraahan Ässästä ei tullut. Podengoilu vei mennessään ja harrastimme näyttelyitä, vinttikoirien maastojuoksua ja agilityä. Ässä valioitui Suomen muotovalioksi ja maastovalioksi. Ässän kautta tutustuin moneen kasvattajaan, podengo  -ihmiseen ja lukuisiin podengoihin. Sekä erilaisiin harrastuksiin, yhdistyksiin ja mahtaviin koiraihmisiin. Ja sillä tiellä ollaan vieläkin, eikä voisi olla mahtavampaa.

Vuonna 2009 toimme Sandeissan kennelin Eija Sandhomin kanssa Portugalista Madragoa Do Vale Negron eli Hertan.

Kasvattajanimen Bonk’s sain vuonna 2010. Bonk’ ei tarkoita varsinaisesti mitään, mutta mielestäni se kuvastaa hyvin rotua, sen eloisuutta, liikkuvuutta ja huumoria. Kasvattajan jatkokurssin kävin vuonna 2012. Tuolloin en ollut vielä varma, että kasvattaisin rotua. Mutta myöhimmin vahvistui ajatus tuoda rotuun jotain uutta ja vuonna 2014 syntyi kennelin ensimmäinen ”karkki” – pentue.

Jalostukseni ajatuksena on terveys, luonne ja terve rakenne. Tähän pyrin esim. luovuttamalla pennut PRA-tarkastettuna. Kannustamalla kasvattien terveystarkistuksilla (silmät, sydän, polvet, lonkat ja kyynärät). Ja käyttämällä jalostukseen vain terveystarkastettuja yksilöitä.

Kasvatan kotikoiria, mutta toivoisin, että niiden kanssa harrastettaisiin yksilön ominaisuudet huomioon ottaen.