Pennun ostajalle

Pennun hankinta merkitsee suurta vastuuta. Koira on uusi perheenjäsen. Olet uudesta perheenjäsenestä vastuussa parhaassa tapauksessa seuraavat 10 – 18 vuotta. Tapahtuipa elämässä mitä muutoksia tahansa sinun tulee tarjota koiralle koti, turva ja huolenpito, kaikissa tilanteissa.

Pennun hankintahinta on itse asiassa vain osa kuluja, joita koirasta aiheutuu. Koira syö säännöllisesti, vaatii rokotuksia, hoitoa ja niin edelleen. Koira saattaa sairastua tai joutua onnettomuuteen, jolloin sinun tulee turvata asian mukainen hoito. Ja muistathan, että jatkossa lomia suunnitellessasi tarvitset aina koirallesi hoitopaikan.

Tavoitteena on kokonaisvaltaisesti mahdollisimman terve ja onnellinen koira. Koira voi sairastua. Ymmärräthän, että täysin tervettä koiraa ei kukaan voi taata.

Varsinkin ensimmäisenä vuotena on hyvä panostaa koulutukseen, sekä sosiaalistaa erilaisiin ympäristöihin, ihmisiin ja koiriin. Podengo tarvitsee kuitenkin aktiivista tekemistä koko elämänsä ajan.

Koirat ovat pääasiallisesti aina lemmikkejä ja tarkoitettu perheenjäseniksi, mutta aina välillä joku yksilö kasvaa sen verran edustavaksi, että sitä voi viedä näyttelyihinkin. Kasvattajana olen tietysti iloinen, jos koira viedään näyttelyihin, koska saan silloin tuomarin mielipiteen siitä.

Meillä syntyy pentue vuoden / parin vuoden välein. Pentueet syntyvät kotona ja viettävät elämänsä ensimmäiset viikot normaalin kotielämän keskellä. Ne tottuvat ensimmäisestä päivästä lähtien ihmisen käsittelyyn.

Luovutan pennut n. 8 viikon ikäisinä. Luovutettaessa pennut on rekisteröity, madotettu ja sirutettu, ja ne on käytetty eläinlääkärin tarkastuksessa.

Pennun mukana tulee Suomen Kennelliiton rekisterikirja, hoito-ohjeet kirjallisena ja kasvattajan tuki koko koiran elämän ajan.

Toivonkin, että kasvattini olisivat yhteydessä niin iloissa kuin suruissa!